KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Kutnohorský deník - zprávy

Z regionu

Kutnohorský deník - zprávy Zdroj: Kutnohorský deník - zprávy |

Začíná rekonstrukce mostu na průtahu Novými Dvory. Práce omezí provoz částečně

2. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ S dokončením mostního provizoria a úprav s tím spojených začíná naplno v jeho těsné blízkosti rekonstrukce mostu, který v Nových Dvorech převádí silnici I/2 přes řeku Klejnárku. Má evidenční číslo 2-017 a podle posledního sčítání dopravy po něm každý den projede na 7,5 tisíce aut, z toho přibližně 16 procent tvoří nákladní vozidla a kamiony.

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Modře nasvícený Vlašský dvůr. Kutná Hora oslaví vstup Česka do Evropské unie

1. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Významný milník dějin v podobě dvacátého výročí vstupu České republiky do Evropské unie si ve středu 1. května připomene také Kutná Hora, a sice ve 20 hodin symbolickým nasvícením budovy Vlašského dvora unijní modrou barvou. Už o hodinu dřív začne v kině Modrý kříž dokumentární film Hranice Evropy.

Romové vyrazili do ulic Kutné Hory. Demonstrace byla reakcí na nedělní incident

30. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Na Palackého náměstí v Kutné Hoře se v úterním podvečeru konala romská demonstrace. Byla reakcí na incident mezi několika muži, k němuž došlo poslední dubnovou neděli před jedním z kutnohorských podniků. Na místě byli policisté včetně antikonfliktního týmu. Následoval průvod Romů městem.

V části kutnohorského Žižkova nepoteče voda. Vodohospodáři přistaví dvě cisterny

30. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ K přerušení dodávky pitné vody dojde ve čtvrtek 2. května od 7.30 do 18 hodin v části kutnohorského Žižkova. Voda nepoteče v ulicích Bendlovky, Kouřimská, Partyzánská, Rokycanova, Sudoměřická, Tyršova, V Mišpulkách a Vodárenská. Stane se tak z důvodu plánované odstávky veřejného vodovodu.

Poslední rozloučení: týdenní přehled smutečních obřadů na Kutnohorsku

29. 4. 2024 | /SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ/ Zarmoucení pozůstalí se v týdnu od 29. dubna do 5. května na Kutnohorsku naposledy rozloučí se svými blízkými.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

29. 4. 2024 | /VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Kolaps šesti dívek ve škole. Šlo o řetězovou reakci na první emoci, řekl ředitel

29. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ Na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti řemesel v Kutné Hoře rozrušilo ve čtvrtek 25. dubna sezení s psycholožkou šest dívek prvního ročníku z učebního oboru ošetřovatel. Tři z nich nakonec odvedla rychlá záchranná služba do nemocnice. Co přesně se stalo, zda došlo k pochybení a jaké další kroky škola plánuje, Deníku prozradil ředitel vzdělávacího zařízení Josef Vavřinec.

Poslední rozloučení s lékařem Petrem Havlovicem. Smuteční řeč měla i jeho dcera

27. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Poslední rozloučení s dětským lékařem Petrem Havlovicem se konalo v pátek 26. dubna odpoledne v Kutné Hoře. Uznávaného a oblíbeného odborníka přišlo na poslední cestu vyprovodit mnoho lidí, někteří se do obřadní síně na hřbitově ani nevešli.

Kutnohorská neziskovka získala cenu Hvězda udržitelnosti roku pro ČR a Slovensko

26. 4. 2024 | Další významné ocenění získala rezervace divokých koní a dalších velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Její zakladatel Dalibor Dostál ve čtvrtek 25. dubna převzal ocenění Sustainability Star - Hvězda udržitelnosti 2024. Toto ocenění pro Českou a Slovenskou republiku udílí vědecká rada prestižní konference o udržitelnosti Czech & Slovak Sustainability Summit.

Člověk s velkým srdcem, doktor od Boha. Lidé vzpomínali na oblíbeného pediatra

26. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Jen samá pochvalná slova se objevila na sociálních sítích od lidí nejen z Kutnohorska při vzpomínce na oblíbeného dětského lékaře Petra Havlovice. Ten náhle zemřel v pondělí 15. dubna v 72 letech. „Tomu nejde vůbec uvěřit,“ těžko vstřebávala smutnou zprávu například Lenka Novotná. „Vždy poradil, pomohl, byl ochotný a vždy si udělal čas,“ dodala.

Sezení se školní psycholožkou rozrušilo šest dívek. Skončily v péči záchranářů

25. 4. 2024 | Značný rozruch vyvolaly ve čtvrtek 25. dubna dopoledne záchranářské sanitky v areálu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště řemesel v Čáslavské ulici v Kutné Hoře. Velkou nejistotu umocnil dotaz matky jedné ze studentek ve veřejné facebookové skupině.

Na přípravu Stříbření padne moje dovolená, říká hlavní pořadatelka Edita Dvorská

24. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ Přesně za dva měsíce se v parku pod Vlašským dvorem odehraje jubilejní 30. ročník Královského stříbření Kutné Hory. Ačkoliv jde o nejprestižnější akci města, která každoročně přiláká tisíce návštěvníků, nemají organizátoři vůbec na růžích ustláno.

Kutnohorská sídliště se na jaře stala rájem potkanů. Lidé volají po deratizaci

24. 4. 2024 | /VIDEO/ Mírná zima zřejmě přispěla k populačnímu boomu kutnohorských potkanů. Video ze sídliště Šipší, které se šíří na sociálních sítích, zachycuje část smečky velkých hlodavců pobíhajících kolem nor na trávníku. Spustilo lavinu příspěvků, kde všude je ve městě potkaní ráj, a volání po deratizaci.

Vynikající hudebník a učitel na trubku dohrál v 91 letech svou pozemskou skladbu

23. 4. 2024 | /VIDEO/ Poslední tóny své pozemské skladby dohrál Jaroslav Rynda z Kutné Hory v pátek 19. dubna ve věku 91 let. Byl uznávaným trumpetistou a pedagogem na kutnohorské a kolínské základní umělecké škole a pro mnoho lidí hlavně dobrý člověk a kamarád.

Když se zlomí hlava. Studentka zkoumala, jak jsou na tom děti s duševním zdravím

23. 4. 2024 | /ROZHOVOR, VIDEO/ S covidem i válkou na Ukrajině přibývá mladých, kteří trpí psychickými problémy. Jaké to je, jít do školy, když duše trpí a člověk nemá ráno sílu ani vstát z postele? Co by dětem a mladým lidem v takové situaci ze strany škol pomohlo? O tom i na základě vlastní zkušenosti promluvila studentka Melisa Ruszóvá z Kutné Hory.

Stavba nové školky v Čáslavi od listopadu značně pokročila. Vše jde podle plánu

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Dle harmonogramu pokračuje výstavba nové mateřské školy v ulici Prokopa Holého v Čáslavi. V rámci projektu města, spolufinancovaného Evropskou unií, vzniknou nové bezbariérové prostory, které budou moderně vybaveny a přizpůsobeny současným trendům v oblasti výchovy dětí předškolního věku.

Poslední rozloučení: týdenní přehled smutečních obřadů na Kutnohorsku

22. 4. 2024 | /SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ/ Zarmoucení pozůstalí se v týdnu od 22. do 28. dubna na Kutnohorsku naposledy rozloučí se svými blízkými.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

22. 4. 2024 | /VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Navrtání plynovodu se řeší už měsíc. Událost vyvolala rozruch a znepokojení

22. 4. 2024 | Incident, o němž by leckdo předpokládal, že k takové události vůbec nemůže dojít, se před měsícem odehrál na Kutnohorsku. U obce Paběnice v úterý 19. března dopoledne unikal plyn z tranzitního vysokotlakého plynovodu poté, co jednu z masivních rour potrubí narušila vrtná souprava. Stalo se to při průzkumu podloží pro projekt VRT neboli vysokorychlostní železnice.



Zpravodajství KutnohorskoDnes.cz

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...



Neděle 5.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes