KutnohorskoDnes.cz
KutnohorskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

VIDEO: Připrav si rukavice. Policisté spěchali k batoleti popálenému olejem

18. 5. 2024 | Hrnec s rozpáleným olejem na sebe strhlo batole v Cerhovicích na Berounsku. Policisté byli na místě za tři minuty od oznámení, poskytli chlapci první pomoc a až do přistání vrtulníku jej utěšovali. Rodiče jsou nyní podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Motýlí spitfiry od Černého jsou tu. Právě „přistávají“ na fasádě Máje

18. 5. 2024 | Dvě několikametrové skulptury umělce Davida Černého složené z trupů stíhaček Spitfire a motýlích křídel budou již o víkendu zdobit fasádu obchodního domu Máj na Národní třídě. Národní památkový ústav (NPÚ) s návrhem nesouhlasil. Konečné rozhodnutí ale bylo na odboru památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy, který návrh investora schválil.

Nejdřív na tábor, potom k babičce. O letní pobyty pro děti je rekordní zájem

18. 5. 2024 | Nejdřív na tábor, potom nějaký čas doma a zbytek na venkově u babičky, nebo naopak. Tak bude letos vypadat prázdninový program typického pražského dítěte. Vyplývá to z dubnového průzkumu společnosti Provident Financial. Letní prázdniny se blíží a rodiče zajišťují program pro své potomky. Jejich plány navíc přímo souvisí s finančními možnostmi jednotlivých rodin.

Roční lítačka zdarma. Pražský magistrát odmění pravidelné dárce krve

18. 5. 2024 | Pražský magistrát odmění dárce krve ročním jízdným na MHD. Roční kupon letos dostane 372 dárců, město za jejich jízdné vydá zhruba 1,4 milionu korun. Ocenění dostanou ti, kteří za svůj život darovali krev již minimálně osmdesátkrát.

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. 5. 2024 | Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských hasičů jsou „osoby z vozidla v bezpečí mimo automobil“. Uvedli to na sociální síti X. Do akce se zapojili policejní potápěči, kteří potopený vůz už zajistili.

Jak si poradit s nevyužitou lokalitou? Napoví Laboratoř veřejného prostoru

17. 5. 2024 | Pochopit a využívat metody Temporary use (dočasného zásahu do veřejného prostoru) a najít uplatnění pro nevyužívaná místa a lokality. S tím pomáhají architektům, neziskovým organizacím či starostům měst v rámci Laboratoře veřejného prostoru její pořadatelé při setkáních, které se v pražské Galerii Jaroslava Fragnera budou konat až do 9. června.

Asijská sršeň cestuje po D5, mohla by až do Prahy. Přírodovědci přidávají pasti

17. 5. 2024 | Po dalším nálezu sršně asijské na hranicích Středočeského kraje jsou včelaři obezřetní. Nežádoucí hmyz by se v nákladu kamionu opět mohl dostat až na hranice hlavního města.

Louvre v Praze. Národní galerie v jízdárně nabízí Michelangela i další mistry

17. 5. 2024 | Studie pro obraz zmrtvýchvstání Krista od Michelangela je k vidění v české metropoli. Spolu s ní i výtvarné skvosty dalších slovutných tvůrců. Ty se z depozitů pařížského muzea Louvre a dalších špičkových uměleckých institucí přestěhovaly do malostranské Valdštejnské jízdárny. Od pátku až do poloviny srpna se sem totiž návštěvníci mohou vydat na expozici „Od Michelangela po Callota, umění grafiky manýrismu“. ...

Mládě orangutana z pražské zoo je sameček. Lidé pro něj mohou navrhnout jméno

17. 5. 2024 | Mládě orangutana sumaterského, které se v Zoo Praha narodilo na začátku května, je sameček. Potvrdily to genetické testy, oznámila v pátek zoo v tiskové zprávě. Lidé mohou ode dneška navrhovat jméno pro malého orangutana. Zahrada ho zveřejní v den měsíčních narozenin mláděte, tedy v neděli 2. června.

Policie vyšetřuje požár skladu olejů v Kladně jako ohrožení z nedbalosti

17. 5. 2024 | Požár skladu olejů Kladně, při kterém ve čtvrtek vznikla zhruba čtyřicetimilionová škoda, policie vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Kriminalisté zjišťují, zda je příčinou nedbalost, či úmyslné jednání. V pátek ještě ohledávali místo požáru kriminalisté i odborníci z Technického ústavu požární ochrany.

Zámek Štiřín je na prodej, stát za něj chce přes tři miliardy

17. 5. 2024 | Stát nabízí k prodeji zámek Štiřín, minimální cena je 3,3 miliardy, uvedl majetkový úřad. Prodej bude formou elektronické aukce, která začne 11. září. Komplex u Prahy dříve provozovalo ministerstvo zahraničí.

Hasiči vraceli na kola převrácený návěs. Předtím museli vyložit náklad coca-coly

17. 5. 2024 | Ve čtvrtek večer zasahovali hasiči v Praze u nehody kamionu, kterému se převrátil návěs. Ten byl plně naložený plastovými lahvemi s coca-colou, hasiči tak nejprve museli náklad vyndat.

Nejcennější je ta nejmenší mince. Hledač našel v lese vzácný zlatý poklad

17. 5. 2024 | Jaký je to pocit najít zlatý poklad, zná amatérský hledač kovů Oldřich Štefek z Řevničova na Rakovnicku. Koncem ledna se šel se svým detektorem projít do lesa. A cestou našel malou zlatou minci ze 3. až 2. století před naším letopočtem. Objev si nenechal pro sebe a oznámil ho archeologům z rakovnického muzea, se kterými už nějaký čas spolupracuje.

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. 5. 2024 | V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U požáru zasahovala zhruba stovka hasičů, kteří vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší poplachový stupeň. Po 17. hodině už ho mohli snížit až na základní. Většina jednotek už odjela, uvedl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička. Vyšetřovatel společně s majitelem a pronajímatelem objektu vyčíslil škodu na čtyřicet milionů korun. ...

To už je na psychologa! láteřil Veselý. Po porážce s Karvinou se styděl i omlouval

16. 5. 2024 | Sám nechápal, co se po změně stran stalo. Jeho svěřenci během šesti minut přišli o vedení, ve druhém poločase podali mdlý výkon a ve třetím kole nadstavby podlehli Karviné 1:3. „Hráči můžou být rádi, že někteří fanoušci odešli, což bylo ještě docela mírné. Já být na tribuně, tak nadávám mnohem víc,“ soptil Jaroslav Veselý, trenér fotbalistů Bohemians.

Policisté i hasiči v budově BIS prověřovali podezřelou zásilku s chemikálií

16. 5. 2024 | V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) v pražských Stodůlkách zasahovali policisté, hasiči i záchranáři kvůli podezřelé zásilce. Potvrdil to mluvčí BIS Ladislav Šticha, podle kterého zásah probíhal u vstupu do objektu. Podle policie se v zásilce objevila neznámá látka. Večer mluvčí kontrarozvědky sdělil, že látka nebyla nebezpečná. Prokázala to chemická a biologická analýza.

Bohemians - Karviná 1:3, hosté prohráli poločas, pak během chvíle duel otočili

16. 5. 2024 | Karvinští fotbalisté udělali důležitý krok k tomu, aby se vyhnuli přímému sestupu z první ligy. Ve třetím kole nadstavby vyhráli na Bohemians 3:1, kteří už měli od minule jistou záchranu. Karvinští prohráli poločas, ale krátce po půli dvěma góly v rozmezí šesti minut otočili. Třetí gól přidali v závěru. Karviná má dvoubodový náskok na poslední Zlín.

V Bubnech vzniká nová budova, průchod a železniční trať, na Výstavišti roste lávka

16. 5. 2024 | Modernizaci trati mezi pražskými Bubny a Výstavištěm zvládne Správa železnic (SŽ) dokončit podle plánu v příštím roce, řekl dnes novinářům ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Úsek je rekonstruován už rok a čtvrt a pokročila i stavba čtyřkolejné stanice Praha-Bubny a navazujících estakád. Práce na úseku jsou součástí modernizace trati mezi Prahou, Letištěm Václava Havla a Kladnem. Kromě modernizace trati vznikají nové stanice a také průchod mezi Holešovicemi a Letnou. ...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. 5. 2024 | Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici U Kabelovny, kde došlo k úniku nespecifikované nebezpečné chemikálie. „Látku jsme zlikvidovali, k úniku mimo laboratoř nedošlo,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě zásahu sídlí farmaceutická společnost Zentiva, ta potvrdila, že se incident stal u ní.

Strážníci nepomohli oběšenci, po rozsudku u městské policie končí

16. 5. 2024 | Městský soud v Praze potvrdil ve čtvrtek peněžité tresty dvěma pražským strážníkům, kteří loni v květnu okamžitě nepomohli nalezenému oběšenému muži. Odřízli ho až po osmi minutách. Poškozeného se pak podařilo oživit, jenže po pěti dnech v nemocnici zemřel. Strážníci se hájili tím, že po příjezdu zajišťovali místo činu, protože mysleli, že je muž mrtvý.



Zpravodajství KutnohorskoDnes.cz

V Kutné Hoře proběhne 8. června Den dopravy v PIDžamu

V sobotu 8. června se uskuteční Den dopravy v PIDžamu v Kutné Hoře. V průběhu odpoledne pro vás bude připraven bohatý doprovodný program a samozřejmě se můžete těšit na nová vozidla v barvách PID. Aby to nebylo ale líto těm, kteří si potrpí spíše na ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Zám ...

V Čáslavi startuje mezinárodní cvičení uživatelů gripenů Lion Effort

Ode dneška až do 27. května bude 21. základna taktického letectva Čáslav hostit mezinárodní letecké cvičení Lion Effort 2024 (LE24), kterého se zúčast ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...



Sobota 18.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes